Kajak, ski og hundeslæde

Om sommeren padler vi kajak og sejler med Poca jolle. Vinteren bruges på hundene, ture  på ski og med snesko og ....sovning, læsning og anden hygge.

Sammen har vi padlet fra Nanortalik i syd til Qaanaaq i nord i de grønlandske kajakker, som Jørn selv bygger (qajaq med bemalet stofbestræk). I jolle har vi desuden sejlet fra Aasiaat forbi Qaanaaq og Grønlands vestligste punkt Kap Alexander til Etah; vi nåede dog ikke i land pga dårligt vejr, som tvang os til at returnere til sikrere forhold i Siorapaluk.

Med vores foldekajakker af Feathercraft typen har vi padlet i Tasiilaq området og i den Nordøstgrønlandske Nationalpark, NØG - mellem Daneborg og Mestersvig på nogle fantastiske ture i 2008 og 2009 og senest i 2012, hvor vi tog turen fra Danmarkshavn til Daneborg i plastikkajakker pga isforholdene.

Vinterturene er mest rundt i nærområdet med vores slædespand omend Inge en gang i fortiden (1994) sammen med Lone rejste fra Sisimiut til Qaanaaq på ULU 94 rejsen. Vi må erkende, at fuldtidsjob ikke levner meget tid til seriøs hundetræning; men alligevel har vi megen glæde (og arbejde) ud af Langhår, Gule, Naja og de andre kærlige firbenede venner på hundepladsen.

De seneste år har jørn seriøst kastet sig ud på skiene og har deltaget i tre Arctic Circle Race skiløb i Sisimiut. Ellers spænder vi sneskoene på og går efter ryper med hytten som udgangspunkt, eller bare ud i fjeldet og finder læplads i solen og nyder en kop kaffe.