Introduktion til vores kajakture i vest og øst Grønland.

Vi startede med at padle sammen i sommeren 1995 under et vikariat i Narssaq. I foråret fik Inge den grundlæggende kajakundervisning i Hellerup Kajakklub og blev frigivet. Jørn havde padlet nogle år før dette og bl.a. lavet ture sammen med sin nevø og en god ven.

Alle ture frem til 2005 er gennemført i de grønlandske kajakker: qajaq, som Jørn bygger og hvor Inge deltager med syning og maling. Over årene har Jørn bygget 14 stk, hvoraf nogle er foræret/solgt til venner og bekendte. Således er der tre i Norge og to i Danmark og to i Nuuk. Vi har stadig fire i Aasiaat - og nogle af de første eksemplarer er gået til.

I 2006 besluttede vi at købe to Feathercraft foldekajakker af mærket "Whisper", da vi efterhånden var nået til strækninger i Grønland, hvortil transporten ikke er så nem. Med foldekajakkerne kan vi have dem samt udstyr med i hvilket somhelst fly - bare vi betaler overvægten!

Til den planlagte tur i 2011 (Danmarkshavn-Daneborg) indkøbte vi to plastik kajakker, da vi kunne forvente at skulle sejle i meget is og evt. også trække kajakkerne på isen den første del af turen. Vi valgte Hasle Expedition, da de er rimeligt overkommelige i pris og fordi vi egentlig ikke har en forestilling om at skulle bruge dem intensivt efter turen. Af forskellige årsagen blev turen udsat til 2012; kajakkerne viste sig at være fortrinlige til formålet og ligger efter gennemført tur i Daneborg til kommende år.

Til dato (oktober 2012) har vi padlet hele den grønlandske vestkyst mellem Nanortalik og Etah. PÅ østkysten har vi padlet en kort tur i Tasiilaq området samt mellem Danmarkshavn og Mestersvig i Nationalparken.

Tasiilaq, kajaktur, Feathercraft, Whisper,

2006

August

Fra Sermiliaq til Kuummiut via Knud Rasmussen og Karâle gletscher i Tasiilaq området.

En uge og 75 km i vores nye Feathercraft "Wisper" kajakker.

Læs om turen

Kajak i Uummannaq, qajaq, kajaktur,

2007

August

Svartenhuuk til Uummannaq by via bygderne i den nordre del af Uummannaq fjorden – sejlad til Svartenhook med Jens Kjeldsen og rejsebåden Sila.

Tre uger og 250 km i Feathercraft "Wisper" kajakker (pga skade på Inge’s grønlandske qajaq).

 

Læs om turen

Nordøstgrønland, Grønlands nationalpark, Ella Ø, Strindbergland, Daneborg, Muskosheimen, Loch Fyne, kajaktur

2008

Juli - August

Fra Daneborg til Ella Ø i Feathercraft "Wisper" - fire uger

Læs om turen

Tyrolerfjord

2009

 Juli - August

NordøstGrønlands Nationalpark fra Mestersvig til Ella Ø samt Clavering Ø rundt.  

Tre uger og 300 km i vores Feathercraft, Wisper kajakker

Læs om turen

kajaksejlads, kajaktur, Aasiaat, qajaq, grønland, diskobugt, Saqqarliip nuna

2010

Rundt om øen Saqqarliip Nuna i august 2010 i grønlandske qajaq's. Da vi havde for kort tid lavede vi overbæringer på tværs af øen til vores hytte.

Læs om turen

Nordøstgrønland, grønlands nationalpark, kajaktur, kajakekspedition i nordøstgrønland, fangsthytter

2012

Danmarkshavn til Daneborg i juli-august

Endelig lykkedes projektet efter aflysning i sidste øjeblik i 2011. Vi har en fantastisk tur i bragende godt vejr - eneste levende væsener var hvalrosser, isbjørne, ulve og andre dyr - og så lige tre-fire TwinOttere på himlen!

Læs om turen