Nuussuaq halvøen; qajaq ved Illorsuit ø; Kajaktur Uummannaq Fjorden; qajaq tur vestkysten

Nuussuaq halvø til Upernavik - juni 1998

fangst fra kajak, uummannaq fjord i kajak, tejst

Jørn sørger for aftensmaden

Der er ikke meget plads i vores grønlandske kajakker, så vi er erhængige af Jørns talent for at skide fugle eller landdyr eller vores fælles energi til at fiske undervejs. Reelt medbringer vi til aftensmaden kun ris og kartoffelmospulver - fanger vi ikke noget står den på kogt ris med evt. svampe til. det bliver man ikke fed af, så der bliver hver dag afsat tid til at af skaffe aftensmad.

Svartenhuk, kajak omkring Svartenhuk

Tre på tur

Vi havde held til at inspirere vores gode ven Jan, sygeplejerske i en af disktriktets bygder, Attu, til at begynde at padle kajak. Og før vi så os om fik vi også lokket ham med på sommertur til Upernavik. Det blev rigtig hyggeligt med meget sjov og ballade, badning mellem isskosser, jagthistorier og drillerier om at stå tidligt, meget tidligt op, når vejret var til det ved krydsing af nogle af de brede fjorde. En hver bekymring om "tre på tur" blev fejet væk!

Kort over turen Nuussuaq til Upernavik via Illorsuit, kajak til Upernavik

Kortudsnit

Aron sejlede os til Bjørnefælden på den vestlige spids af Nuussuaq halvø, hvor vi pakkede jakkerne og langsomt bevægede os ind i Ummanaaq fjord inden vi krydsede over til Illorsuit ø - et stræk på 25 km i fjordens munding. Vi valgte at starte tidligt på sommeren, så der stadig var is til at dæmpe bølgerne. En klog beslutning for vi fik en relativ nem overfart kun besværligtgjort af isen! Vi måtte bruge isøkserne til at skabepassager og andre gange trak vi kajkkerne over mindre skrueninger.

Hele turen til Upernavik tog 3½ uge.